[gh113] Goed aangekomen

Geplaatst op 28 apr 2013 - 20:09

De ladies van GH113 zijn goed aangekomen in Accra, Ghana.

Het eerste ladies only project dat World Servants organiseert is van start gegaan. De dames zijn goed aangekomen in Accra en zijn in het lifelinecentrum verwelkomd door de meiden die in dit centrum worden opgevangen.

Tijdens het zondagmiddag programma op het voorbereidingsweekend voor de zomerprojecten hebben we live gebeld met hoofdleider Maaike. De vrouwen maken het goed, het is erg warm op het moment maar daar passen ze hun tempo op aan.

Later deze week zullen ze uitgebreider verslag doen van de eerste indrukken.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.