GH316 | Weekend in Accra

Geplaatst op 8 mei 2016 - 19:54

Tijdens het weekend was er tijd voor ontspanning en een uitstapje naar het strand.

Een dagje uit met de meiden en de Lifelinestaf. Nadat de bus was gearriveerd, konden we vertrekken naar het strand.Wat waren de meiden blij! Ze zongen van vreugde tijdens de rit.Onze oren tuitten ervan. Eenmaal op het strand voorzichtig in het water om te zwemmen. De zee was vies maar dat mocht de pret niet drukken. Het is geweldig mooi om te zien hoe blij ze zijn met dit uitstapje. Priscilla, Esther en Gladys hadden voor een lunch gezorgd waarvan we met elkaar hebben genoten. De weg terug duurde langer dan verwacht i.v.m. file. We hebben met verbazing gekeken hoe in Ghana de verkeersregels niet gehanteerd worden! We kwam weer veilig terug in het Elim Centre. Op zondagmorgen kerk gehad en 's middags de Lifeskills afgesloten. Wat vliegt de tijd hier! Namens Yvonne (verslag strand), Rita, Arja, Ruth, Alice en Diana een hartelijke groet uit Accra, Herma

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.