[gh413] Een waardig project!

Geplaatst op 28 okt 2013 - 05:28

De groep is zeer voldaan aangekomen in stormachtig Nederland.

De groep kwam heel ontspannen terug uit Ghana, heel onafrikaans zelfs een half uur eerder dan gepland. Ze hebben een super mooie tijd gehad met elkaar. De 'witte chief' van de groep was ook zeer tevreden en onder de indruk van wat er met elkaar is bereikt. Ze hebben samen met de lokale bevolking hard gebouwd. "Na een voorspoedige reis van 35 graden en helder weer, hatseflats naar regen en 10 graden, het is even schakelen. Maar het is weer fijn om thuis te zijn. Een geweldig gezegend project met geweldige deelnemers en een betrokken lokale bevolking. Mooi om op terug te kijken!", was de reactie bij aankomst van hoofdleider Cees Versteeg.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.