[gh413] Op reis naar Accra

Geplaatst op 26 okt 2013 - 13:18

Zaterdagmiddag om 13:00 belde hoofdleider Cees Versteeg. De bouw is af en de groep gaat nu op reis naar Accra.

"We hebben hier geen internet dus even een kort berichtje via de telefoon. De bouw is af. We hebben gebouwd tot de ringbalken en de vloer gestort. Gisteren was de overdacht: een geweldig feest met muziek, dans en het uitwisselen van kado's. Ook de chief en oudsten waren aanwezig."

"Gisteren hebben we ook afscheid genomen van de bouwers en het lokale personeel. Nu staan we op het vliegveld van Tamale. Vanmiddag vliegen we naar Accra. Daar willen we de soevenirmarkt bezoeken. Morgen gaan we naar Fort de Goede Hoop en bezoeken we het Lifeline programma in Accra."

"We zijn allemaal gezond. Wel hebben we een aantal snelle toiletgangers in ons midden."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.