Bouw van School in Tongo in Tongo in 2013

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Tongo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[gh513] Hard werken, zweten, ontmoeten en genieten!

 De nieuwe werkweek is weer begonnen, tijd voor een update van afgelopen week...

Lees meer

[gh513] De bouw is gestart

De kop is er af na drie dagen reizen en stil zitten in het vliegtuig en de bus is het nu tijd voor de eerste werkzaamheden ‎op de bouw.

Lees meer

School volop in gebruik

Het werk dat de aannemer heeft uitgevoerd laat te wensen over. Zo zitten er bijvoorbeeld gaten in de vloer wat bij oplevering al het geval was. Mede door de inspanning van de lokale bevolking is het gebouw toch in een redelijke staat opgeleverd en wordt er volop les in gegeven.

Het aantal studenten is gegroeid, het gemiddelde aantal studenten op andere scholen is echter gedaald.

De kwaliteit van lesgeven is verbeterd.

Positief te noemen is dat voor de JHS (Junior High School) in Ghana in 2015 wederom 6 klaslokalen zijn gebouwd en 9 leerkrachten zijn aangesteld.

Lees meer

Bijna af
Goede vooruitgang is geboekt, de verwachting is dat het gebouw klaar voor gebruik door het begin van het schooljaar 2014-2015 zal worden.

De lokalen zijn gepleisterd, en er wordt gewerkt aan het pleisterwerk aan de buitenkant. De metsel werkzaamheden zijn goed afgerond.
Het houtwerk is echter van matige kwaliteit veel hout is krom en het is niet geschuurd / geschaafd. De verbindingen zijn matig… kortom, laat behoorlijk te wensen over. Dit is ook gecommuniceerd met de SA-leiding en de "contractor" die aanwezig was (Er werd door zijn mensen gewerkt aan het pleisterwerk). "The contractor" belooft om het houtwerk te schuren. Verwachte oplevering van het gebouw is dit voorjaar, zodat het bij de start van de nieuwe cursus in gebruik zal zijn.

Lees meer