[ma113] Nederland-Malawi 4-2

Geplaatst op 21 okt 2013 - 11:52

Hier zijn we weer met een verslag van de afgelopen dagen!

Donderdag:

Piet en Inge komen na een lange dag terug uit Mzuzu met goede berichten over Mussa en Vincent. Ze knappen goed op na hun auto-ongeluk. Ook brengen ze veel lieve groetjes van jullie mee. Bedankt!
Ondertussen is er in Mafumphizi hard verder gewerkt aan de kliniek en kinderwerk.

Vrijdag:

Om 6:00 uur staan we op en is het al heerlijk weer: 27 graden Celsius. Rond 06:30 uur zitten we aan het ontbijt: rijstepap met een gebakken ei.
Om 08:00 uur gaan we aan het werk/kinderwerk. In de middag loopt de temperatuur op tot 43 graden Celsius in de zon. Als we rustig aan doen hebben we geen last van de warmte.

De bouw:

Aan het eind van de middag zijn alle vier de muren opgemetseld tot aan de ringbalk, de ringbalk aan de korte zijde is gestort en de bekisting aan 1 lange zijde is klaar gemaakt. Ook wordt het schoolmeubilair gerepareerd en wordt er een prachtige opslagruimte gemaakt voor de schoolbenodigdheden. Dit resultaat hadden we na een week hard werken samen met de plaatselijke bevolking niet verwacht. We zijn hier dan ook erg dankbaar voor!!

Zaterdag:

's Morgens gaan de vrouwen naar de vrouwen-/cultuurochtend en de mannen gaan verder met de bouw!
's Middags maken we een zeer leerzame cultuurwandeling naar een boerderij in de buurt onder leiding van enkele gidsen. 's Avonds krijgen we bezoek van Sint Klazina en krijgt ieder een passend cadeautje.

Zondag:

Tussen 09:00 en 10:00 uur begint de kerkdienst. Aan het einde van de dienst zit heel de kerk stampvol. De preek wordt verzorgd door Piet, ondanks zijn herhaalde opmerking: ''I'm a teacher not a preacher''. Er is zang en dans door verschillende koortjes en aan het eind van de dienst delen we zonnekraaltjes uit aan elke bezoeker! 's Middags hebben we de voetbalwedstrijd! De kinderen hebben er zin in en rennen met Hollandse leeuw vlaggetjes over het hobbelige veld! Het wordt 4-2 dankzij de geweldige inzet van al onze spelers!

Maandag en dinsdag hebben we nog twee bouwdagen. Woensdag is de overdracht. Donderdag gaan we via Kazungu terug naar Lilongwe. In Kazungu staat er nog een ziekenhuisbezoek op de planning.

Nu volgen de groeten van elke deelnemer aan het thuisfront:
Marleen: lieve allemaal, een hele dikke knuffel en tot snel. Ps: het gaat heel goed en het is erg gezellig.
Marjolein: lieve allemaal, mijn naam staat er nog :). Voor de rest alles goed, ik mis jullie erg, tot zaterdag!
Ilona: lieve allemaal, alles gaat zijn gangetje. Kinderwerk gaat top. Dikke kus!
Marianne: lieve allemaal, er gebeurt hier heel wat, teveel om in 2 regels te vertellen, jullie horen het nog!
Gelein: groet aan lieve vrouw, alle kinderen, kleinderen, familie, vrienden en bekenden. Alles goed hier!
Talitha: het is hier weer een erg mooi project. Groeten vanuit Malawi.
Doede: Lieve groet aan Sita, Jeroen, Edmee, Erik, Harriete, Wouter en Anne-Meike.
Geertje: lieve groet aan Christiaan, Mariska, Wout, Hanna, Geesje, Elly en alle vrienden.
Doede en Geertje: lieve groet aan alle familie
Jan de H: Jaco van harte gefeliciteerd met je verjaardag en de groeten aan allen.
Mariska: heey lieverd, je weet niet wat je mist. Het is super hier, ik mis je wel een beetje. Voor de anderen ;) het gaat goed hoor!
Jon: de groetnis fan Jon en Babs alfest lokwinske mei dyn jierdei!! xxx
Wendy: hallo thuisfront, het is hier ontzettend mooi en enorm veel indrukken, heb straks veel te vertellen thuis :).
Helga: hoi hoi, het is hier weer mooi en lekker warm. Weer veel bijzondere momenten en indrukken.
Jan S: we hebben een geweldige groep, de samenwerking met de locals is prima en de bouw gaat heel goed. Tot zaterdag. Tuut Heit/Jan
Siepie: Lieve Roeland, gefeliciteerd met onze 20e trouwdag! Lieve Pieter-R, Bareld-P, Jelle-S tot zaterdag. Hier alles goed, we beleven veel, tuut Siepie/Mem
Martin: we hebben het goed naar onze zin. Ik hoop dat het bij jullie ook goed gaat!
Willy: het bouwen gaat geweldig, we hebben veel lol, ook met de Malawianen. Veel dans en zang!
Piet en Hilly: wat een voorrecht om met zo'n positieve groep hier te kunnen bouwen. Dikke tuut voor al onze lieve kinderen en kleinkinderen in Kollum en Turkije.
Hillegonda: Lieve Sieto, Bindert, Hilline, hier alles goed, een leuke groep, we lachen en dansen veel. Ik mis jullie wel, tot zaterdag. Dikke tuut, Hillegonda.
Joke en Duije: na een geweldige ontvangst is hier in goede samenwerking met de dorpsbewoners hard aan de kliniek gewerkt. Daarnaast een goede indruk van het leven hier gekregen. De hartelijke groeten voor iedereen en tot zaterdag.
Inge: het is weer te gek hier, alsof we nooit zijn weggeweest! Liefs!

We gaan nu de groetjes uitprinten! Misschien donderdag nog een bericht van ons!

Namens de groep,
Mariska en Piet

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.