[ma213] Aangekomen in Lilongwe

Geplaatst op 22 jul 2013 - 22:00

De laatste dagen, de laatste uren in Malawi. De deelnemers genieten van alle laatste momenten voordat ze op het vliegtuig stappen naar Nederland.

Aan alles komt een einde en zo ook aan een project. De groep maakt zich klaar voor de terugreis naar Nederland. Zondag is de groep naar een wildpark geweest waar nijlpaarden, olifanten en antilopen zijn gezien. Vandaag is de groep afgereisd naar Lilongwe, waar ze heerlijke pizza's hebben gegeten en mochten neerploffen in fijne bedden in een hotel met tweepersoonskamers. De deelnemers zijn moe maar voldaan. Hoofdleider Hans schrijft in een sms; 'Morgen staat de wekker op 6.45 uur en op naar het vliegveld. We komen er aan!'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.