[ma213] Terugblik van de coördinator

Geplaatst op 24 jul 2013 - 11:16

Projectcoördinator Vincent Sichinga van partnerorganisatie CCAP heeft gisteren afscheid genomen van de eerste zomergroep. Op zijn facebook-pagina deelt hij zijn indrukken. Nog voor de groep terug is, kunt u dus even een kijkje nemen op de bouwplaats!

In een bericht aan het World Servants-kantoor schrijft hij: "Het was een geweldige groep: meewerkend, meedenkend, flexibel en ontvankelijk met een perfecte en toegewijde staf. Ze kwamen als één groep en vertrokken als één groep. Incidenten konden we voorkomen door onze daadkracht, we waren een geweldig team! Uniek voor deze groep was dat ze àlles samen met de lokale mensen deden. Dat is geweldig!!! Ik ben nu thuis en hoop morgen weer op kantoor te zijn. Ik wens de groep het allerbeste en Gods zegen terwijl ze het laatste stukje van hun lange reis afleggen."

De foto's van Vincent en de bijschriften vertellen het verhaal van het project:

Building the structure and oneself!! Hand by hand with our friend from Holland!!! in 3 wks the results are seen! Its so pleasing, to be part of this change!!!

school structure on the left is being replaced by the one in the right side! Reaching the unreached!!! CCAP World Servant Project, Luwerezi rural.
 

The direct beneficiary, pupils! Coming out of their old school structure!
 

The so called future leaders!!! Preparing their future!!!
 

Its more than just a job but a calling! So help me God
 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.