MA215 | Laatste week voordat we gaan

Geplaatst op 29 jun 2015 - 02:05

Nog 8 nachten slapen en dan mogen we gaan...

Na een jaar vol met voorbereidingen, acties en ga zo maar door en dan begint op maandag 6 juli de reis naar Malawi. We hebben er veel zin in en kunnen ook echt bijna niet meer wachten totdat we echt gaan. Via deze nieuwsberichten willen wij als staf het thuisfront op de hoogte stellen van wat er gebeurt tijdens het project. We proberen minimaal twee keer per week een bericht te sturen, maar zijn afhankelijk van internetverbinding daar. We doen ons best, omdat we weten dat het voor thuis ook belangrijk is dat er wat verteld wordt en daarnaast zullen wij als staf ook proberen om de berichten van het thuisfront mee te nemen naar de deelnemers - dit wordt altijd erg gewaardeerd en werkt opbouwend en motiverend voor ons allemaal.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.