‘Ik miste iets. Een doel.'

Geplaatst op 5 sep 2017 - 14:05

Het World Servants kantoor breidt uit! Nou ja, de inhoud dan. Mandy en Anne komen ons team versterken en hebben er zin in. ‘Toen ik de vacature zag, ben ik meteen gaan schrijven,’ vertelt Mandy.

Mandy Graansma zal plaatsnemen op de afdeling Support. Hier ontfermt ze zich over de secretariële taken. Toch had ze enkele jaren geleden nog hele andere plannen voor de toekomst. ‘Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Pabo, maar het was erg lastig om aan een vast contract te komen. Ik haalde niet voldoende voldoening meer uit het lesgeven. Een aantal jaar geleden ben ik op project geweest in Brazilië en World Servants ben ik sindsdien trouw blijven volgen via Social Media. Toen ik een vacature zag, hoefde ik niet lang na te denken.’ Mandy heeft al een aantal dagen als vrijwilliger op ons kantoor in Wolvega doorgebracht, maar gisteren was haar eerste officiële werkdag. Zelf heeft ze de impact van een bouwproject gezien en deelt dit enthousiasme met de rest van het team. ‘Als je hier werkt ben je eigenlijk een onderdeeltje van de bouw aan een geweldig doel. Welk doel? Nou dit,’ zegt ze wijzend naar de overzichtsmuur met alle bouwprojecten.

Gisteren mochten we ook Anne van Boven verwelkomen, zij zal ons versterken op de afdeling Projectmanagement. ‘Na mijn opleiding Toegepaste Bedrijfskunde heb ik een jaar gewerkt bij de Leeuwarder Courant. Hier had ik het naar mijn zin, maar toch miste ik iets. Een doel. Ik wilde een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Daarom ben ik eens rond gaan kijken naar vacatures.’ Bij de zoektocht naar een andere baan, kwam er weinig van de grond. Tot ze de vacature bij World Servants tegenkwam. ‘Deze functie voelde meteen al goed en het balletje is toen snel gaan rollen. Achteraf denk ik dat het zo had moeten zijn en dat deze plaats voor mij bestemd was.’ Toch is ze zelf nooit op project geweest. ‘Maar daar gaat snel verandering in komen, haha. Al na mijn eerste dag voel ik het enthousiasme van het team op me overslaan.’

Mandy en Anne, van harte welkom!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.