BO118 | Vol programma!

Geplaatst op 17 jul 2018 - 01:15

Deze keer doen Sandra en Klaske verslag van het wel en wee in Bolivia. Ze doen een poging om dat in een heel bijzondere vorm te doen, maar dat lukt niet helemaal...

Klaske en Sandra zaten eens te denken, wat zullen we de lezers deze keer schenken?
Weer een verhaal, is dachten we iets wat saai, we geven eraan, onze eigen draai.

Maar aangezien het fluitje heeft gevloten en wij niet verder kwamen dan bovenstaande, geven we jullie toch een andere draai. Gisteravond hadden we onze eigen kerkdienst boven op ons mega balkon. En na een concert van Klaske Bakker in kamer twee was het tijd om te gaan slapen. De krekel van afgelopen nacht was gelukkig stil. Om 6:00 uur werden wij gewekt door de vrolijke stem van Anouk, het was alweer een nieuwe dag. Tijd voor bouwdag 2 en kinderwerkdag 1! 

Op de bouw zijn vandaag de eerste stenen gelegd en ook werd er ijzer gebogen. Voor Ruurd was er ook een speciale dag aangebroken, eindelijk mocht hij zich van zijn beste kant laten zien. Hij mocht bakken vol cement maken! 

Tijdens het kinderwerk was het tijd voor het verhaal van Noach, vol plezier kleurden de kinderen de dierenmaskers en maakten ze alle dierengeluiden op hun best. In de ochtend hielpen Maaike en Mirthe met het koken voor de ouderen, tijdens de lunch lieten ze ons weten dat ze het erg naar hun zin hadden gehad. Na de lunch met overheerlijke kip werd er door iedereen gebouwd. Door alle gezelligheid en het harde werken was het al snel koffie pauze, er werden dropjes uitgedeeld en Debora offerde haar TONY CHOCOLONY op aan de groep. Na de koffiepauze ging de helft van de groep een kijkje nemen in de steenfabriek. Het is indrukwekkend om te zien hoe de mannen zulk zwaar en hard werk verrichten. Helaas liet Ruben vieze scheetjes en moesten ze al snel weer weg.

We hopen dat de volgende schrijvers beter zijn in rijmen dan wij, wij doen nu een stapje opzij 
(want we moeten eten, doeg droltsjes)

Oant moarn,

Klaske Bakker en Sandra Zomer 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.