BR118 | de tweede werkweek zit erop!

Geplaatst op 6 aug 2018 - 12:01

Er is weer hard gewerkt door de groep zowel aan het blauwe huis als het brandpad... 

De tweede werk week van BR118 is inmiddels achter de rug. Het blauwe huis is zo goed als klaar en het door de mensen van Agro Verde zo innig verlangde
Brandpad is ook klaar.  Nadat zondag een bezoek aan het Leger des Heils korps in Belo Horizonte werd gebracht en een tour langs en naar  mooie plekjes in de stad incl. Voetbal stadion van Cuzeros, was maandag weer “gewoon” een werkdag.
Er ging een ploeg aan slag in het blauwe huis om alles op te knappen en een ander team ging op pad om iets verderop in het dorp te werken aan het brandpad.

Er werden wat vergelijkingen getrokken met dwangarbeid en iemand vroeg of hij ook moest meewerken aan de Birma spoorweg.

Zo erg was het gelukkig allemaal. Niet maar leuk werk is anders.
Na een week aanpezen is het brandpad gereed en dat heeft veel een goede gevolgen voor de omgeving en de organisatie.
Een win win situatie, zoals dat heet. Op de compound zelf ging de andere helft van de projectgangers te keer in het blauwe huis en onder het nauwgezette oog van bouwleider Ronald steeg iedereen boven zich zelf uit.

Aan het einde van de week werd begonnen met de buitenboel en alle deelnemers werkten snoeihard met het frustrerende schilderen van de buitenzijde , daar de verf direct van de kwast werd geabsorbeerd door de muur en dus centimeter bij centimeter opgeschoten werd.

Halverwege de week was er nog wat opschudding met met een veldbrandje waar enkele projectgangers mee hebben geholpen blussen wat tot grote dankbaarheid leidde van de bewoners van de daarachtergelegen boerderij incl. Alle dieren aldaar.

Nadat de eerste week gevuld was met een kinderbijbelclub georganiseerd door de mensen van
De instelling zelf met hulp van leden van korps Belo horizonte werd begonnen met het “eigen kinderwerk”.
Iedereen was erg enthousiast al was het gemis van de Braziliaanse jongeren voor sommigen nog even onwennig.

Inmiddels is ook een start gemaakt met het opnieuw aanbrengen van een omheining en opkalefateren van de speeltuin.

Vandaag (zaterdag ) staat in het teken van een regio feest maar,........er is iets bijzonders aan de hand wat helemaal nooit gebeurt in deze tijd........het regent.

En het regent inmiddels al 12 uur aaneengesloten.

Inmiddels is dus al begonnen met schoonmaken van een en ander en worden taakjes en zaakjes verzonnen en gevonden om te tijd te doden.

Morgen (zondag) staan weer veel dingen gepland (bezoek kerk, regio markt en bezoek van een ranch) .
Daarna nog 2 dagen vol er tegen aan en staat woensdag alweer in teken van het vertrek richting Nederland.

Tot zo ver

Week 2 van BR118, Huub Stijvers

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.