BR118 | Knallend er tegenaan!

Geplaatst op 2 aug 2018 - 16:37

Na een heerlijk weekend vol uitstapjes ging de groep er maandagochtend weer knallend tegenaan! 

Nu is de tijd gekomen om de brandgang brandveilig te maken. Deze 5 kilometer lange brandweg rond een natuurreservaat zal worden voorzien van miljoenen kiezeltjes. De tot op het bot gemotiveerde elite groep schrok hier niet van en ging vol moed naar het natuurreservaat. Hier was de 1e lading intussen al gestort. Bikkelend en zwetend, net als in een goede western, werkte de elite groep zich naar de eindstreep. Als de faciliteiten net zo geweldig waren als de elite groep, dan waren we inmiddels in Mexico om Donald zijn muur te bouwen. Helaas was dit niet het geval. Dus waren we de 1e dag nog geen 50 meter opgeschoten. Het zou een lange klus worden. 

Terug naar de compound waar de top elite troepen bezig waren met het schilderen van het gebouw. Dit schiet in tegenstelling tot de brandgang wel aardig op. 
De schrijvers maken deel uit van de elite groep en volgens de top elite troepen was het “gewoon schilderen, niets bijzonders”.
Ondertussen is ook het kinderwerk begonnen, super leuk..... 31 enthousiaste kinderen die leuk meezongen met zowel Engels, Nederlands als Portugees talige liedjes. 

2 dagen later:
De brandgang is ondertussen al 1 km lang, en vandaag hoorden we dat er morgen nog maar 1 lading kiezels komt en we dan mogen stoppen met onze expeditie.
In de tussentijd is er een brandje in het veld geblust waardoor we het nut van het maken van een brandpad duidelijk onder ogen gekregen hebben.
Dinsdagavond hebben we een tropical party aangeboden gekregen met lekkere hapjes “echt Braziliaans” en een mooie aankleding.
Het gebouw is inmiddels blauw en bijna klaar en........ iedereen is nog steeds helemaal happy.

Vond je dit ook een echt, echt goed verslag?
Wij ook!

Ilona en Max

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.