EC117 | Terug in Europa

Geplaatst op 18 aug 2017 - 15:01

Hoofdleider Theo praat ons nog één keer bij over de laatste dagen van het project. Eerder lukte het niet om het bericht te versturen. Hij begint met te zeggen dat iedereen het goed maakt!

Inmiddels zijn we geland in Madrid waar we een achttal uren mogen wachten op onze volgende vlucht. Tijd dus om iets van de afgelopen dagen te vertellen:

Maandag
Vandaag hebben we lekker door kunnen metselen, maar hebben we ook veel betonwerk verricht. Kolommen en fundering zijn gestort. We moesten zelfs overwerken, tjonge!

Dinsdag
De laatste werkdag op de bouw. Twee binnenste kolommen nog kunnen storten, we maken de vloeren tussen de fundering gelijk, maken grote stappen met het metselwerk en we hebben op een stuk muur het logo van World Servants geschilderd.
Einde van de middag wordt het gereedschap extra schoongemaakt en opgeborgen voor de volgende projecten in Ecuador. De lokale bevolking zal de bouw verder afronden de komende periode. Het kriebelt wel. Eigenlijk willen we het zelf doen.

Het kinderwerk is letterlijk één groot feest. Veel kinderen beseffen dat dit de laatste keer is en er wordt wat afgehuild. Niet alleen door de kinderen…

Woensdag
Om tien uur is het dan zover. Diverse hoogwaardigheidsbekleders zijn aanwezig om de ceremonie van in totaal drie uur bij te wonen. Ook de vrienden uit Piedra del Plato zijn aanwezig. Het is een groot spektakel, waar ook Liesbeth, Rienke en Frank een woordje mogen spreken. Het is best wel moeilijk na drie weken intensief met de bevolking te zijn opgetrokken om afscheid te nemen. We willen graag naar huis, maar we willen ook nog niet weg. Toch gaan we met een lach en een traan. We krijgen allemaal een medaille omgehangen en blijven de herinneringen koesteren in ons hart….
In de middag reizen we af naar Guayanquil met de bus (7-8 uur onderweg).

Donderdag
In de ochtend is nog tijd om een verwerker van cacaobonen te bezoeken. Dat wordt redelijk professioneel gedaan! In de middag vliegen we naar Quito en vanaf Quito naar Madrid.

Vrijdag
En daar zijn we dan nu, veilig geland, net gehoord van dat vreselijke nieuws in Barcelona, rauw teruggeduwd in de werkelijkheid van vandaag.

Groet!

Theo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.