EC118 | Alle doelen behaald!

Geplaatst op 31 jul 2018 - 14:08

Vandaag veel dingen gedaan die we niet zo vaak doen.

In Nederland worden jullie wakker, in Ecuador gaan de laatste deelnemers op bed. Daartoe aangemoedigd door de eigenaar van het hotel, die onze extase waarschijnlijk aan de luide kant vindt. 

Alle doelen voor vandaag zijn behaald. We hebben walvissen gezien. Best vet, om die imposante beesten zo de oceaan uit te zien springen. Op een bootje hebben we geruime tijd tussen hen in gedoneerd.

En nog eentje uit de categorie 'dingen die je niet zo vaak doet': we hebben gezwommen in de grote oceaan. Omdat de reis van Libertad naar Puerto Lopez voorspoedig verliep, konden we onderweg het mooiste strand van Ecuador even aandoen: Las Frailes. Voor bijna iedereen was het de eerste keer dat we in de Pacifische oceaan stonden. Toen dat besef doordrong kon een deel van de groep zich niet bedwingen en sprong pardoes het warme water in. Niet iedereen had zwemkleding mee, dus zo hier en daar hangen nog wat shirts en broeken te drogen.

Vanavond genoten we van het lekkere eten op het dakterras van ons hotel, en slenterden we langs de souvenirmarkt op de boulevard. Voor menig lezer van dit bericht is daar wat moois gekocht. 

Morgen gaan we weer vroeg op pad, ditmaal naar Guayaquil. Tot dan!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.