EC118 | Na een lange reis veilig aangekomen in Guayaquil

Geplaatst op 14 jul 2018 - 22:19

Amper geland en nu al een team met de Ecuadorianen!

Veilig en wel geland in Ecuador! De groep werd opgevangen door de enthousiaste directrice María Jesús van partnerorganisatie Maquita, waarna ze met elkaar naar het regiokantoor gingen om het lokale team te ontmoeten. Hier werd er eerst even een voorstelrondje gedaan en kreeg de groep een presentatie over het werk van Maquita. Nadat iedereen voorzien was van een nieuw shirt, moest er natuurlijk even een groepfoto gemaakt worden. Team WS - Maquita is van start! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.