EC118 | Sorry Cato, Timo komt niet meer thuis...

Geplaatst op 20 jul 2018 - 16:23

Hoog bezoek op de bouwplaats in La Libertad heeft drastische gevolgen. Hoofdleider Theunis Sjoerd biedt alvast zijn excuses aan, het lijk er namelijk op dat deelnemer Timo niet meer thuis gaat komen... 

Gisteren (donderdag) kregen we op de bouwplaats hoog bezoek. De burgemeester van Palenque kwam langs. En hij was in gezelschap: de vijf laatst overgebleven missen voor de missverkiezing miss Palenque waren mee. We konden vertellen over de missies van Maquita en World Servants, en het belang van het delen van tijd, talenten en geloof. Het doel van het bezoek was om ook bij de missen het bewustzijn te creëren dat het belangrijk is om om te zien naar mensen die het minder hebben. Na de speeches moesten we op de foto, waarbij vooral Timo erg in de smaak viel. Sorry Cato... Daarna gingen we weer hard bouwen. We stortten een aantal vloeren, kolommen en funderingsbalken. Vandaag (vrijdag) is de laatste dag dat Maquita een cementmolen heeft gehuurd, dus vandaag willen we al het betonwerk afmaken. Na al het harde werk van deze week zien we uit naar een relaxed weekend. Tot later!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.