EC118 | Verslag van een indrukwekkende dag in Ecuador

Geplaatst op 15 jul 2018 - 12:27

Via SMS kregen we te horen hoe de eerste dag van de groep in Ecuador is verlopen. Mét veel nieuwe foto's.

"In Guayaquil op het hoofdkantoor van alles gezien en geleerd over Ecuadoriaanse cacoa. Daarna met een busrit door dit prachtige land doorgereden naar La Libertad. Hier werden we erg hartelijk ontvangen, met fruit en zelfgemaakte Nederlandse vlaggen. Alle klamboes hangen ondertussen en na een lekkere en voedzame maaltijd zocht iedereen lekker zijn/haar bed op om de gemiste uren slaap in te halen. Groeten van een enthousiaste groep."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.