ET124 | Alvast uitgezwaaid

Geplaatst op 7 jul 2024 - 14:28

In de dienst van NGK De Ontmoeting is de ET124-groep uitgezwaaid, gezegend en toegezongen voor de reis naar Ethiopië die komende zaterdag van start gaat.

Komende zaterdag 13 juli gaat ET124 van start. Afgelopen zondag zijn ze alvast uitgezwaaid, gezegend en toegezongen door NGK De Ontmoeting waar een groot deel van de groep vandaan komt. Hoofdleider Maaike vertelde kort wat, waarna er gebeden werd en een zegenlied gezongen.

De groep heeft veel zin om met het project te starten zaterdag. Ze zullen eerst een lange reis maken met drie vluchten en een busreis. Dan starten na het weekend de bouwwerkzaamheden, het cultuurprogramma en het kinderprogramma.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.