GH123 | Bijzonder bezoek

Geplaatst op 22 okt 2023 - 15:20

Gistermiddag kwam de chief zomaar op bezoek om zijn dankbaarheid te laten zien!! En er is nog veel meer te vertellen over de afgelopen dagen.

 

Lieve lieve lezers,

Vanuit het verschrikkelijk warme Ghana weer prachtige nieuwe verhalen. Ik zal beginnen bij vrijdag en zaterdag op de bouw. Het waren weer dagen waar je hard aan het werk bent. En natuurlijk verschrikkelijk warm. Maar wel goed voor het kleurtje;) We zijn nu vooral bezig met de beam boven op de muren. Veel cement maken en veel cement sjouwen. Maar wat is het ontzettend tof dat we ondertussen een soort band opbouwen met de gemeenschap. Iedere ochtend iedereen gedag zeggen, dansen en zingen op de bouw en vooral ook heel veel lachen. 

En nu door naar het geweldige bezoek van de chief en de elders. Dit is het eerste project in Sakpe. De chief is zo ontzettend dankbaar dat ze gisteren naar ons toe zijn gekomen. En dit keer waren het niet de vrouwen die aan het dansen waren, maar de mannen. Iedereen zag er zo prachtig uit. Er was een bandje met trommels die prachtige muziek maakten. De mannen gingen bij deze muziek dansen met z'n allen. We hebben gehoord dat het echt heel zeldzaam is dat de chief zoiets organiseert. Hij heeft het namelijk zelf opgezet. Hij doet dit alleen bij hele speciale gelegenheden. Dus wij voelen ons vereerd dat onze komst zoveel voor hen betekent!!!

Voor het bezoek van de chief hebben we een voetbalwedstrijd opgezet. Nederland tegen Ghana. Hierbij hebben we iedereen van de bouw uitgenodigd om tegen ons te voetballen. Wat ontzettend gaaf was dat! Beginnen met het volkslied zoals bij een echte wedstrijd. En wat spelen ze goed! Helaas hebben we 2-1 verloren, maar zo hard gelachen. We hebben alles versierd en wij waren natuurlijk in het oranje. Maar ook de vlaggen van Nederland en Ghana hingen te wapperen. Alle kinderen waren de teams aan het toejuichen. Het sfeertje dat hier hangt, is niet uit te leggen. Het is echt fantastisch. 

Vandaag hebben we een rustig dagje. We mochten de ochtend beginnen met onze eigen kerkdienst. Aangezien het dorp hier bijna volledig moslim is, konden we niet aansluiten bij een christelijke dienst. Er zijn een handje vol christenen hier in het dorp en een aantal van hen sloot aan bij onze dienst. Dansen, zingen en luisteren naar prachtige verhalen. 

Vanmiddag hebben we nog huisbezoeken op de planning, maar daar horen jullie meer over in het volgende bericht! 

Wij gaan nog even genieten van de laatste 2 dagen hier in Sakpe aangezien we dinsdag op ons gemakje alweer aan de busreis richting Accra gaan beginnen.

Dikke knuffels naar thuis en tot de volgende keer!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.