GH218 | Dienen op verschillende manieren

Geplaatst op 2 mei 2018 - 15:21

Zowel de mannen als de vrouwen steken in Accra bij het Lifeline-project hun handen uit de mouwen. En zoals we al bijna van hen gewend zijn sturen ze ook vandaag weer een paar foto's.

In het zonnige Accra (32 graden, zo nu en dan een bui) zitten de enthousiastelingen niet stil. Een van de dingen die de dames de afgelopen gedaan hebben, is met de meiden in het Lifeline-center kisten maken en personaliseren. Die kunnen ze nu en in de toekomst gebruiken om hun persoonlijke bezittingen in op te slaan. Vandaag was de officiele overhandiging. Volgens hoofdleider Lia een activiteit waarbij de meiden een stuk eigenwaarde, dat veel van hen door hun verleden zijn verloren, terugkregen.

Verder werd er ook hard geboend, deels als voorbereiding op de klussen die de mannen uit gaan voeren. Voor de komende dagen staat onder anderen het nodige verfwerk op het programma, zowel voor de heren als de dames. Verder gaan de dames ook creatief aan de slag, samen met de meiden uit het centrum. Daarover later meer!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.