GH218 | Ontelbaar veel indrukken rijker

Geplaatst op 10 mei 2018 - 11:25

Het Accra-project zit erop. Na een bewogen afscheid en een onaangename vondst bij de douane zette de groep vanmorgen weer voet op Nederlandse bodem. De reis is voorbij, maar de indrukken blijven. Hier én daar. 

Het afscheid van de meiden was warm (zeker niet alleen wat temperatuur betreft). We hebben veel gezongen en natuurlijk vloeiden er tranen. We zijn blij voor wat de meiden bij ons hebben achtergelaten aan indrukken en hopen (weten) dat dat andersom ook zo is. 

De reis naar het vliegveld was voorspoedig. Vlakbij het vliegveld hebben we nog even 'fast'food gegeten. Bij de douane werd Lise tegengehouden. Wat bleek? Ze had zes supergrote spijkers in haar toilettas en een prikpen. Hoe leg je aan een douanier uit dat je levend ganzenbord en ezeltje prik gedaan hebt? 😂

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.