GH218 | Toekomstdromen en de harde realiteit

Geplaatst op 8 mei 2018 - 08:42

Een swingende kerkdienst, harde muziek en veel mooie gesprekken in Accra. En natuurlijk wordt er hard gewerkt. Hoofdleider Lia vertelt: 

Het laatste Life Skills programma zit erop. We spraken met de meiden over ondernemerschap. Wat een geweldige dromen hebben deze prachtige vrouwen voor hun toekomst. Als je dan naar de omstandigheden kijkt, voel je je machteloos. Tegelijk hopen we zo hard dat stukjes van de dromen realiteit zullen worden. Wat de meiden hier leren in het Lifeline Center helpt ze zeker verder. 

Bij de vrouwen hebben we wasbaar maandverband gemaakt. Heel bruikbaar, niet alleen voor de meiden zelf, maar ook om te verkopen om om zo een toekomst op te bouwen. Derreck, de leider van het centrum, is enthousiast. Alle meiden hebben een patroon meegenomen en kunnen dus zelf meer maken. 

We zijn natuurlijk doorgegaan met het schilderwerk en ook bij de mannen wordt er nog steeds hard gewerkt. Morgen gaan we erop uit. We gaan bij Tony Chocolonely kijken. We zijn benieuwd, ook naar de rit ernaartoe. Leuk om zo ook een stuk van het land te kunnen zien.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.