GH318 | Regen, korte nachten maar een goede sfeer!

Geplaatst op 1 aug 2018 - 09:19

Er gebeuren mooie dingen in Ghana (naast de buikklachten dan....)!

Lieve familie, beste mensen

De grote lijn: het gaat goed met de bouw, het kinderwerk is heftig – erg intensief om de kinderen in het gareel te houden, in de groep is de sfeer uitstekend met veel zorg voor elkaar. Die zorg is ook wel nodig, omdat we een aantal mensen hebben met buikklachten en diarree…. De temperatuur wisselt nogal – op een zonnige dag meer dan 30° op een bewolkte dag, ca. 25°. De regen speelt ons parten – 1,5 werkdagen verloren, afgelopen nacht heeft het gestortregend, en zorgde het voor slechter slapen…..
Op detailniveau: veel mooie gesprekken, deelnemers die hele mooie kwaliteiten laten zien, veel bewondering voor Ghana en de Ghanezen. 
Al met al een project waarin niet alles mee zit, maar waarin wel veel geleerd wordt. Waarin we bouwen aan verandering – verandering voor de Ghanezen (die erg enthousiast zijn en blij met onze komst) en verandering voor ons als deelnemers. 
Jullie als thuisfront ook een goede tijd gewenst. Maak je geen zorgen, de kwalen en tegenslagjes overwinnen we met elkaar en met de zegen van God voor ieder van ons en ons als groep. 
Over een paar dagen een volgend bericht. 

Groeten,

Gerlof 

PS: Inmiddels is iedereen weer actief en zijn de meeste klachten weer over!
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.