[GH814] De laatste dagen op de bouw

Geplaatst op 21 okt 2014 - 16:50

Een telefoontje uit Ghana met een korte update van de belevenissen.

Omdat het internet niet toereikend was om zelf een bericht op de website te plaatsen ontvingen we van Rennie een telefoontje om de laatste belevenissen door te geven aan de thuisblijvers.
Het is in het noorden van Ghana nog steeds erg warm, waardoor de deelnemers vermoeid raken. Daarom hebben ze afgelopen weekend een rustig programma gedraaid met ook momenten van rust om bij de komen van het bouwen.
Zondag heeft de groep een kerkdienst bezocht die twee uur duurde, het was een mooie dienst om mee te maken. Rennie en Heleen mochten voorgaan en hebben samen de preek verzorgt van zo'n driekwartier. 'S middags is de groep op bezoek geweest in een pottenbakkersdorp, heel bijzonder om te zien hoe deze ambacht hier in het dorp leeft. Zelfs de huizen zijn mooi geschilderd en versierd.
Maandag is de groep weer vol goede moed begonnen aan de laatste werkzaamheden op de bouw, want op woensdag vindt de overdracht plaats. Donderdag zal de groep vertrekken naar Accra om daar de laatste dagen door te brengen.
Op het moment van bellen is er een speciale vrouwenmiddag in volle gang voor alle vrouwen uit de omgeving. De (vrouwelijke) deelnemer zullen met elkaar in gesprek gaan en ook samen creatief bezig zijn. Er zal een armbandje gemaakt gaan worden met de kleuren van de Ghanese vlag met daarbij een parel. Het onderwerp van de middag heeft hiermee te maken, een parel in Gods hand. Het belooft een bijzondere middag te worden.
Hoewel deelnemers af en toe even een stapje terug moeten doen ivm de warmte heerst er een goede sfeer in de groep. 'We zetten met elkaar als groep de schouders eronder, dit is mooi om te zien', vertelt Rennie.

Groeten uit Ghana
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.