GU118 | Even er tussenuit...

Geplaatst op 28 jul 2018 - 05:34

Na vermoeiende reisdagen, een week bouwen en een druk kinderprogramma is het tijd om met z’n allen er eventjes tussenuit te gaan.

De eerste bouwweek zit erop! De afgelopen dagen hebben we heel wat sloop-, sjouw-, vlecht- en timmermanswerk verricht. De helft van de groep heeft zich bezig gehouden met het kinderprogramma. Met als hoogtepunten, de opening, het bezoek aan een AMG school en de afsluiting met het kinderfeest. Ook is de helft van de groep op huisbezoek geweest, een indrukwekkende ervaring.

Voor zowel de kinderen van Camp Canaan als voor ons werd de week afgesloten met een bonte avond, waarbij beide partijen zorgden voor vermaak en hilariteit.

Na deze drukke week hebben we wel wat rust verdiend, en dus zijn we lekker een weekendje weg. We zijn (weer) in Guatemala Stad!

Het weekend werd ingeleid met een leuk spel waarbij veel verborgen talenten naar boven kwamen (zie foto’s). 

Uitslapen is er helaas niet bij, want morgenvroeg staat de beklimming van de Pacaya op de planning. Vanwege de warmte willen we dit niet rond het middaguur doen. Ons is een mooie ‘hike’ en een prachtig uitzicht beloofd, dus we hebben er natuurlijk onwijs veel zin in!

Zondagochtend gaan we naar de ‘Mega-Church’ in Guatemala Stad. Vanaf het dak van ons ‘guesthouse’ kunnen we deze al zien en lijkt het net een overdekt voetbalstadion, zo groot. We zijn benieuwd...

Zondagmiddag hopen we weer terug te keren op Camp Canaan, waar we maandagochtend weer opgeladen aan een nieuwe bouwweek zullen beginnen. 

Groetjes vanuit het AMG-Guesthouse!

GU118

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.