GU118 | Weggezakt in de modder

Geplaatst op 6 aug 2018 - 03:45

Een modderige afsluiting van de bouwweek met een bijna gewonnen interland.

Goedemorgen lieve vrienden en familie,

In de afgelopen week zijn er weer veel dingen gebeurd en daarom hierbij een korte terugblik.

Van maandag tot en met vrijdag hebben we samen met de Guatemalteekse bouwvakkers fanatiek verder gebouwd en worden de veranderingen na al het sjouwwerk nu ook eindelijk zichtbaar. Zo werd er gemetseld, beton gestort, vlechtwerk gedaan en werd zelfs de berg achter het gebouw verder uitgehakt. Uiteindelijk was op vrijdagmiddag vijf uur het einde van de bouwweek in zicht, totdat er nog twee trucks met bouwmaterialen voor het dak aan kwamen rijden. Onze fanatieke hoofdleider trommelde de hele groep bij elkaar om met z’n allen de bouwmaterialen naar boven te brengen. Gelukkig was er een truckchauffeur die voor ons de materialen naar boven wilde rijden. De eerste lading verliep soepel. Bij de tweede lading bleef de truck echter vastzitten in de modder. Met als gevolg dat we als jodelende, zin-in-eten, GU118-gangers de truck in het donker uit de modder konden trekken. Desondanks vond de chauffeur dit geweldig en konden we een uur later de truck nogmaals uit de modder halen. Onze inzet werd uiteindelijk om 20.00 uur beloond met hotdogs boven het kampvuur. Genoeg te beleven op de bouw dus!

Verder zijn er verschillende cultuuruitstapjes geweest zoals een ziekenhuisbezoek door de ene helft van de groep, terwijl de andere helft van de groep haar eigen aardbeien plukte op de aardbeienboerderij. Daarnaast maakten de huisbezoeken en het bezoek aan een andere AMG-school op het platteland de nodige indruk. Helaas heben we ook nog treurig nieuws. Op woensdag 1 augustus hebben wij de interland verloren met ongeveer 8-3?

Donderdag hebben we de verjaardag van Annemiek, Ilse en Annegeer gevierd met echte taart en een Amerikaanse Pinata waar niks van overbleef.

Zaterdag hadden we een uitstapje met de hele groep naar Antigua. Dit is de oude hoofdstad van Guatemala waar de typische cultuur van Latijns-Amerika zichtbaar is, zoals terug te zien is op ansichtkaarten. Na de lunch gingen we met een klein deel van de groep naar het uitzichtpunt van Antigua. Hier werden we verrast door een tropische regenbui met als resultaat een klamme en koude busreis terug.

Op het moment van schrijven is het zondagmiddag en waren we vanochtend om 07. 00 uur in de kerk aanwezig vanwege het heilig avondmaal. Maandag is de laatste bouwdag en gaan we er alles aan doen om het dak erop te krijgen. Dinsdag gaan we met z’n allen een dag genieten aan het koude water van het kratermeer. In de nacht van dinsdag op woensdag beginnen we alweer aan de terugreis naar Nederland. Voordat jullie het weten zijn we weer thuis en kunnen jullie ons weer in de armen sluiten!

Lieve groetjes van GU118

Geschreven door Annegeer en Anniek

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.