MA118 | Mannen aan het koken?

Geplaatst op 20 jul 2018 - 12:50

De hoofdleider belde vol trots over de bouw maar vertelde ook dat er morgen iets vreemds staat te gebeuren...

Alles gaat goed in Malawi! Er wordt keihard gewerkt en iedereen is topfit. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en de vlag hangt in de top. Dit weekend staan er mooi activiteiten op de planning, maar zal het ook anders gaan dan anders. Zaterdag zal er namelijk gebouwd worden door de dames en zullen de heren hun kookkunsten laten zien. Of die kunsten er zijn en of dat vertrouwd is in de keuken zullen we vast nog horen! Zondag gaat de groep naar de kerk om daar de kerkdienst bij te wonen en zal de interland Nederland - Malawi gespeeld worden. Hoe spannend zal deze wedstrijd worden?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.