MA123 | Grootse afscheidsdienst

Geplaatst op 6 jul 2023 - 00:44

Nog twee dagen, dan is het zo ver: de eerste groep van 2023 gaat op reis! In een sfeervolle afscheidsdienst stonden familie en vrienden vanavond stil bij het aanstaande vertrek. 

De Augustijnenkerk in Dordrecht kleurde vanavond rood. Alle World Servants-shirts op de voorste rijen maakten de omvang van de groep goed zichtbaar. De groep zong een lied, een aantal deelnemers vertelde over hun motivatie, toerustingsleider Jan-Paul hield een overdenking, cultuurleider Joanne vertelde (op haar verjaardag) over het projectprogramma en tenslotte werd door verschillende mensen voor het project gebeden. 

Nog anderhalve dag, dan worden alle rode tassen in de bus naar Brussel geladen. Een bijzonder vooruitzicht!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.