MA218 | De wondere wereld van Malawi

Geplaatst op 21 jul 2018 - 14:31

Een enthousiaste hoofdleider belde met een update over een lange reis naar Malawi...

De groep heeft een voorspoedige reis gehad en is zojuist inclusief alle bagage in Lilongwe aangekomen. Er is een goede ontmoeting met de coördinator geweest en er wordt nu doorgereisd naar de plaats waar overnacht zal worden. Een busrit van een aantal uur door het prachtige Malawi waar de jongeren heel excited hun ogen uit kijken en staan te trappelen om aan de slag te gaan!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.