MA519 | Het zit erop

Geplaatst op 2 nov 2019 - 05:09

Het is zaterdagmorgen en na de geweldige afsluitingsceremonie vrijdag gaan we naar huis.

Het werk zit erop en dit werd gevierd met een indrukwekkende en ontroerende ceremonie. De bevolking van Katawa liet ons merken dat wij echt hun broeders en zusters zijn. Met veel dans en zang en gedichten toonden ze dat. We zijn aan het inpakken en komen naar huis. Bedankt voor alle groetjes en er zijn veel verhalen te vertellen en dat willen wij graag met jullie delen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.