MY117 | Tijd voor een extra klus!

Geplaatst op 21 jul 2017 - 10:45

World Servants Doetinchem benut de tijd in Myanmar goed! Het werk aan het gemeenschapshuis gaat richting een afronding en er is nog tijd. De handen blijven uit de mouwen, want de groep is aan de slag gegaan met de renovatie van een aantal huizen van leprapatiënten. Helga doet verslag:

'Nu het bouwen van het gemeenschapshuis in de afrondende fase zit, is er via TLM een mooi bouwproject bij gekomen. Drie huisjes die er zeer slecht aan toe zijn worden door ons gerenoveerd. Renoveren betekent hier meestal: helemaal afbreken en (gedeeltelijk) met dezelfde materialen weer opbouwen. We plaatsen dan een nieuw zinken dak, dit garandeert een droog huis en is een hele verbetering ten opzichte van het dak van palmbladeren. Dat is nl niet 'regenhoosbuiproof'. Dit hebben we zelf ook ervaren tijdens een maaltijd onder ons eet- en verzamelplek, zo'n dak kan een klein buitje hebben maar bij een stortbui word je echt wel nat. Dat je in je huis geen waterdicht dak hebt kunnen wij ons niet voorstellen. Dat de mensen (sommigen met zichtbare leprahanden en voeten) blij zijn dat ze nu droog kunnen zitten, laten ze echt merken, we worden vele malen bedankt en ze zijn erg 'happy'. In een dag staat zo'n huisje alweer, nog niet helemaal af, maar er kan alweer in gewoond worden, ongelooflijk dankbaar werk om dit te kunnen doen voor de mensen hier.
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.