MY118 | Drup, drup…… droog!!

Geplaatst op 25 jul 2018 - 16:34

Vandaag hebben we voor het eerst bij redelijke droogte kunnen werken. Vast een cadeautje voor Maira’s verjaardag. Een cadeau voor haar was niet moeilijk te bedenken: een paraplu natuurlijk!!

Het plafond van de eerste verdieping is gisteren door de lange Nederlanders omhoog getild en werd vandaag door de bouwvakkers vastgezet. De fundering voor de betonnen trap is gegoten en iedereen kon vandaag aan het werk met metselen of betonijzer vlechten. Vanmiddag is de groep rondgeleid door het ziekenhuis. We hebben gezien hoe hier, met minder moderne middelen dan onze artsen en fysiotherapeuten ter beschikking hebben, gewerkt wordt aan het herstel van patienten. Indrukwekkend en heel motiverend! Het project schiet al weer behoorlijk op. Morgen bouwen we, vrijdag is een boeddhistische feestdag en hebben we dus vrij. Vrijdagmiddag voetbaltoernooi. Dan is het weekend en maandag bouwen we nog één dag. Dinsdagmiddag de overdracht en woensdag rijden we dan al weer richting Yangong.

De groep is echt geweldig. Ondanks het feit dat de bouw niet altijd soepel verloopt, de regen valt en de bouwvakkers nog niet gewend zijn dat wij 5 dagen per week willen bouwen….., bllijft de sfeer goed. We hebben een enorme hoeveelheid stenen verplaatst waardoor de bouwvakkers zo snel hebben kunnen bouwen. (toen wij er in het weekend niet waren.) Dat is dienstbaarheid ten top.

Het kinderwerk is elke keer weer een feestje, de kinderen én leidsters zijn dolenthousiast en de deelnemers niet minder.

Morgenavond een typisch Myanmarese dansavond. Ook daarover komt uiteraard weer een verslag. Lieve groet van iedereen vanuit Mawlamyine!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.