MY118 | Vliegende mieren, "couleur locale"

Geplaatst op 18 jul 2018 - 21:21

Een korte update van hoofdleider Maaike uit Myanmar met een vrolijke mier.... eh... noot! 

Goedenavond! Omdat internet niet doet wat het zou moeten doen hierbij even korte update. We hebben een prima reis gehad. Lekker vlot tot.... De visumbalie in Myanmar... Weer een bureaucratische belevenis! Ons hotel in Yangon was prima en vanaf het eerste moment tot nu valt ons de enorme gastvrijheid van de mensen hier op. De sfeer in de groep is prima, er zijn al heel veel indrukken opgedaan en er worden volop spelletjes gespeeld. Helaas wordt de bouw wat belemmerd door de vele regen die er valt. Het cement spoelt weer tussen de stenen uit... We beginnen steeds meer te wennen aan de vele variaties rijsttafel en worden door de keuken vreselijk verwend. Vandaag zijn de eerste huisbezoeken afgelegd en is het eerste kinderwerk gedaan. Beiden maakten grote indruk. Say Say is nog tot vrijdag bij ons. Daarna zal Wayn de taak van tolk op zich nemen. Alles loopt hier zoals een project hoort te gaan. Lichtelijk chaotisch maar met allemaal mensen die enorm hun best doen. Inclusief onze én jullie kanjers. Groetjes vanuit een door enorme vliegende mieren geplaagde eetzaal! Ach, dat is "couleur locale" zullen we maar zeggen! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.