NL0121 I Als zelfs Geert het kan...

Geplaatst op 22 jul 2021 - 09:11

Een beetje vertraagd, maar ons dagverslag van zondag wil je natuurlijk niet missen. 

Zondagochtend, uitslaap dag. Tenminste, dat dachten wij. Laurens wekte ons een half uur te vroeg. Dankjewel Laurens. Wij konden nog een half uur door slapen. Half 8 stonden wij op en maakten ons klaar voor het goedemorgen gesprek. Het ontbijt werd verzorgd door de kerk waar wij die ochtend heen gingen. Een van de thema’s van de viering was: “Als zelfs Geert het kan, kan iedereen het”. Geert kreeg zelfs een shirt met met de tekst erop. Geert zijn dag kon niet meer stuk. De viering was gericht op vertrouwen hebben in God.

Na de dienst praatte we nog even na over de dienst en keerden terug naar de camping. Eerst moesten de tassen even worden ingepakt. Daarna was het tijd om uit te rusten en te relaxen op de camping. De zon scheen en velen pakten de kans om een beetje bij te bruinen, naja te verbranden. Er werd gevoetbald, gevolleybald en veel gekletst. In de middag ging een aantal van ons naar het koffiewinkeltje van een Boliviaanse mevrouw. Zij was woensdag bij de Boliviaanse avond en liet ons haar heerlijke Boliviaanse koffie en chocolade proeven. Nu mochten wij daarheen en zien hoe de koffie werd gemaakt. Uiteraard werd er ook veel geproefd.

Het avond eten moest natuurlijk ook worden geregeld. Op het menu stond pizza!! Na wikken en wegen was het eindelijk gelukt om onze pizza bestelling te plaatsen, daar hebben we dan ook enorm van genoten. Na dit heerlijke maaltje gingen wij ons klaarmaken voor het eindfeest in het jongeren centrum. De ruimte was feestelijk versierd met slingers en ballonnen. Deze avond vond ook de overdracht plaats. Omdat ons logo nog niet op de muur staat, hebben we twee posters laten maken en deze opgehangen in het jongerencentrum. Nu kon het feest echt beginnen! Er werd hard meegezongen met de muziek. Vooral Laurens voelde zich helemaal in z’n element tijdens het zingen. Benno raakte tijdens de morspit helaas weer geblesseerd aan zijn ribben. Arme Benno, hij moest vanaf de zijlijn toekijken. We eindigden het feest met het ons lijflied: “Eén team één taak”. Al met al was het een geslaagde avond.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.