NL0321 | Corona gooit roet in het eten...

Geplaatst op 20 jul 2021 - 16:36

Het is helaas niet anders: een coronabesmetting zorgt voor een vroegtijdig einde van ons project in Noorden. 

Met de maatregelen die genomen zijn voor- en tijdens het project, is er toch een bestemetting vastgesteld. Eén deelnemer die klachten had gekregen bleek rond de middag bij drie zelftesten achter elkaar die gedaan zijn in alle gevallen positief te zijn. Voorafgaand aan het project is aan alle deelnemers gevraagd een zelftest te doen, hiermee hoopten we een besmetting binnen de groep uit te sluiten.
Helaas betekent deze besmetting het einde van ons project. De betreffende deelnemer gaat in thuisisolatie. 

Het hoofddoel van het project is het ontwikkelproces: samen bouwen aan verandering. Van elkaar leren, door samen te werken, anderen en elkaar te leren kennen en nieuwe dingen ontdekken bij de ander en jezelf. Maar om dit verantwoord te doen moeten de regels wel gehandhaafd kunnen worden. 

Na veel gepuzzel met het leiders team, World Servants en medisch specialisten hebben we wel moeten constateren met de besmetting in de groep is dit helaas niet meer mogelijk, en is er besloten om dit project voortijdig te beëindigen. Ontzettend jammer, en met pijn in ons hart maar gezien de situatie noodzakelijk. 

We hopen dat de deelnemer in kwestie verder goed en snel kan herstellen van zijn klachten en dat er niet meer gevallen in de groep bij zullen komen. En dat iedereen deze enorme tegenvaller op een goede manier een plek kan geven. We zijn nu druk met het in elkaar zetten van hoe we dit praktisch gaan doen vandaag. Als er nog vragen zijn neem gerust contact op vanuit de Bethel met Peter of vanuit Wierden met Jan.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.