NL1421 | In de spotlights!

Geplaatst op 13 aug 2021 - 23:42

Ons bezoek en werk in Heerlen blijft niet onopgemerkt. Interviewtjes geven en vragen van nieuwsgierige buurtbewoners beantwoorden is bijna een gewoonte.

Donderdag was een warme dag op de bouw, maar de bouw bleef gewoon keihard doorgaan. Ons project werd bezocht door L1, die een reportage maakte over de tuin en ons werk. Het fragment is te bekijken via https://www.1limburg.nl/geen-hulp-derde-wereld-maar-heerlen

Vandaag was ook de dag dat het hoogste punt bereikt werd, dat werd gevierd met pana cola en een heerlijk ijsje. Ook waren er weer deelnemers richting het buurtcentrum, om daar te gaan schilderen. Een andere ploeg was weer aan het werk bij een tuin van een buurtbewoner. In de avond was er voor wie wilde een workshop cajon spelen (zie filmpje).

Ook vrijdag weer zon en hard werken. De leemoven, het schuurtje, het podium en de buitenkeuken zijn al heel ver! Vandaag bezochten de Roadtrippers van World Servants ons. Willem-Jan en Mark kwamen een hele dag bij ons kijken en ervaren waar we mee bezig zijn. Hier komt binnenkort een aflevering op de kanalen van World Servants. Als souvenir kregen ze een zelfgetimmerde en versierde bak met groenten en bloemen van de tuin mee.

Tot slot is er een hele ploeg op bezoek geweest bij Sterrenwacht Limburg.

We gaan alweer de laatste dagen in, maar we willen nog niet weg en dr buurtbewoners zijn zo blij met ons...

Vrolijke groet,

Namens de hele groep,

Aron de Jong

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.