NL1821 | Teveel te doen en echt TE weinig tijd!

Geplaatst op 19 aug 2021 - 23:12

Duo fietsen, zwembad verwijderen, tuinhuis maken, discotheek op locatie en een betekenisvol vliegtuig!

We vermaken ons nog steeds opperbest dus het ontbreekt eigenlijk een beetje aan tijd om een uitgebreid verhaal te schrijven.

Tijdens een potje weerwolven en een (onaangekondigde polonaise in de weerwolfnacht) doe ik mijn best in wat steekwoorden te vertellen over de laatste twee dagen.

Donderdag:
Bouwen: tuinhuis in elkaar zetten, schuur in de verf zetten, binnen muren verven, vliegtuig afronden en de muurtakken afmaken en het en tot slot starten aan het verwijderen van het zwembad.
Overig: duo fietsen met cliënten en in de avond een belevenisavond met als hoogtepunt de lichtjes ruimte in de gymzaal, hier hielden we overigens zelf onze afterparty!

Vrijdag: bouwen bij omnia wonen, hier zijn tuinen aangepakt en schuttingen geplaatst. In de middag werd er een hoop op Philadelphia afgerond. 😉

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.