RW118 | Betrokkenheid van de hele bevolking

Geplaatst op 28 jul 2018 - 21:28

We kregen weer een indrukwekkende update van hoofdleider Jan en een aftermovie van de eerste week in Rwanda.

"Imuganda is echt fantastisch. Dat moeten we in Nederland ook invoeren. Iedere laatste zaterdag van de maand samen de schouders onder een maatschappelijke klus zetten. Deze keer dus onze school. Met ruim 150 mannen en vrouwen werd de grond rondom de school geëgaliseerd, de groentetuin aangelegd, alle stenen verplaatst en de lokalen gepleisterd. Ongelooflijk hoe gaaf om met z'n allen ergens voor te gaan. Gelukkig waren ook de dames van het dorp aanwezig waardoor projectdoel 'baby op rug dragen' gerealiseerd kon worden. Na de nodige toespraken waarin we weer uitvoerig bedankt werden, konden we aan de lunch met het hoofd van de politie, de loco burgemeester, het hoofd van het leger,  iemand van Help a Child en nog wat mensen van AEE. Daarna de voetbalwedstrijd Rwanda - Nederland. Na een spannende strijd hebben we helaas toe moeten geven dat we minder goed waren dan we dachten. 2-1 verloren. Lag natuurlijk aan het knollenveld waarop we speelden. Het supportersteam van het Nederlandse team werd versterkt door de Rwandeese jongeren. Superfeest... En oh ja... dat ene doelpunt van ons is gemaakt door een Rwandees die ons team wilde versterken. Nu veilig op ons thuishonk. Het gaat goed met ons. Natuurlijk wel de eerste diarreegevallen en erg moeie mensen. Meer dan een week van 's ochtends 6.00 tot 's avonds 22.00 alleen maar prikkels is wel veel. Morgen RUST."

Check de aftermovie van de eerste week

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.