RW118 | Even geen normale bouwdag en een verassing voor de thuisblijvers....

Geplaatst op 2 aug 2018 - 08:37

Gisteren heeft de groep niet op de bouwplaats gestaan, maar hebben ze een bezoek gebracht aan een theefabriek... Ook hebben ze in dit bericht iets achtergelaten voor de thuisblijvers..

De locals zijn zo ontzettend blij met hun nieuwe school voor ECD (Early Childhood Education) dat ze met man en macht bezig zijn om de school, de schoolkeuken, de latrines en de kitchengarden af te krijgen.
Zo werken ze zo hard dat er voor ons soms geen plek is. Vandaag (dinsdag) zijn we niet op de bouw geweest. Vanochtend wandelenden we tussen de theeplantages door naar de theefabriek.
Supergave rondleiding waar we leerden hoe de groene theeblaadjes werden verwerkt tot de thee die we in ons theezakje hebben. Na afloop kregen we allemaal en grote zak thee mee voor thuis.

Natuurlijk was er weer uitgebreid voor ons gekookt. Na de lunch gingen we naar de school waar het ‘harvestfest’ gevierd werd. Weer heel veel dans van Afrikaanse kids en we mochten verschillende gerechten proeven. Tot slot nog een enerverende spel met z’n dertigen onder leiding van Daphne, Anielle en Frank. Er was duidelijk nog enorm veel energie in de groep. Ongelooflijk wat een herrie. Het keukenpersoneel en pastor Theophil wisten niet wat ze overkwam. Stelletje gekke Nederlanders.

Nu het belangrijkste waar jullie allemaal op zitten te wachten….. Groeten aan Nederland:

Alinde: Gefeliciteerd ilse!! Gaat super hier, mooie land en mooie mensen. Kan je de lyrics van linde met een E in de groetjes zetten?

Gerald: Hee Pa&Ma, alles goed hier. We hebben het enorm naar ons zin. Papa alleen iets minder knoeien met plamuur. Je Shirts zitten er helemaal onder :P @Daniel nog een beetje naar je zin zo alleen thuis? De rest ook de groetjes!

Marjon: Beste familie en vrienden, Super bedankt voor jullie leuke groetjes. Hier gaat alles goed en ik heb het onwijs naar mijn zin. Rwanda is echt prachtig en we doen hier een hoop leuke dingen. Zie jullie snel in Nederland!! Groetjes.

Hilde: Heej Lieverds, Het is hier geweldig! Ik geniet volop en ben gezond ;) Ik wordt erg blij van jullie groetjes dus ga vooral zo door (stuur ff een Vietnam update van Aaltje). Geniet van alles wat jullie nog gaan beleven. Ik mis jullie natuurlijk wel hoor. Tot over 1,5 of 3,5 week! ;) Liefs, Hil.

Florent: Hallow allemaal, Met mij gaat het goed, slaap ook prima. Rwanda is echt een fantastisch land.  

Ashwin: Hallo daar, hier is alles oke. En heb het hier heel erg naar mijn zin. En ik geniet hier heel erg van de cultuur en uitzicht, bedankt voor jullie mooie, en leuke berichten, ga voor al door daar mee groetjes uit het frisse land Rwanda.

Renske & marlinde: Hoi allemaal, hier gaat het allemaal heel goed en we zijn lekker aan het genieten! Helaas geen tropische temperaturen voor ons maar eerder bibberen in onze truitjes af en toe. Genoeg lieve baby’s als vervanging van Joah, Mat, en nog veel plezier op vakantie. Har we zijn benieuwd hoe het gaat met de bruiloft. Leven alle kuikentjes nog? Ezechiel vroeg of papa de volgende keer ook mee komt naar Rwanda. We hebben nog geen geit of kip aangeboden gekregen, maar de mensen zijn erg dankbaar dat blijkt uit ons 5 sterrenhotel in Nyarushishi. We missen jullie wel hoor en onze fleecekleedjes. Marlinde is nog niet flauw gevallen btw;p See you in 1,5 week en Chris en mam veel plezier in Frankrijk, de groetjes ook aan hen.

Mendy: Lieve allemaal, het gaat goed hier, ik ben gezond en geniet van hoe mooi en gezellig het hier is. Fijn om te horen dat alles daar ook goed gaat, en Luuc, ik ben blij dat je zin krijgt in maandag <3 Ik mis jullie en ben super blij met alle groetjes. Luuc, ga knallen voor je theorie, ik weet dat je het kan! Dikke kus voor Ruby. Ik hou van jullie xx tot strakkies ;)

Stef: Haaai, het is hier ontzettend leuk. We hebben een superleuke groep en veel contact met de locals. Het uitzicht is hier fantastisch en het is lekker weer, vooral ’s avonds. En ja, ik heb een baard, soort van dan.

Quirine: Heeyy! Het gaat super goed hier en heb het erg naar mijn zin. Bedankt voor alle groetjes ze zijn echt super leuk. En Gita hoe gaat het met je? Pap, mam mis jullie wel hoor, hou van jullie x. Hier in Rwanda is het erg koud maar super mooi en de bevolking zijn echt geweldig. Ik heb trek in een (turkse) pizza en ander lekker eten ;) Tot snel!x

Liza: Hoi hoi allemaal, ik heb het super naar mijn zin hier en beleef echt de leukste dingen. Pap ik maak hele goede reclame voor Bakker Arkel en mam je rok is veel te groot :p. B & S nog gefeliciteerd met jullie verjaardag en N & A hoe was Praag? Ik heb trek in wraps en Mac hint hint. Veel kusjes van mij en tot ziens <3.

Alike: Hoi allemaal, hier gaat alles goed een warme trui extra was lekker geweest. Lieve Lianne, Elina en Siebe. Wat hebben jullie het druk zeg… Hoop dat het bouwen leuk was en dat je gezellig hebt gespeeld met mama. Voor jullie allemaal een dikke kus en voor Esther en Rink natuurlijk ook.

Sandra & Rosa: Lieve pap, mam, Wen & Sjoerd. Met ons gaat alles goed hoor, we genieten volop! Hoe was het bij jullie in Zeeland en hebben alle diertjes de warmte overleefd? Roos eet nog steeds geen rijst. Zaterdagavond willen we graag Pizza Mix eten! Tot dan en dikke knuffel van ons.

Sandra: Lieve Henk, ik mis je maar verder gaat alles goed. Dus maak je over mij maar geen zorgen ;) Hoe is het bij jou in Frankrijk? Geniet nog even van je laatste vakantiedagen en vergeet geen voorraad M&M’s in te slaan. Dikke kus en tot snel.

Jan-Bart: Hoi allemaal, het gaat prima met mij! Hoe is het met de voorbereidingen van de bruiloft? En Femke hoe is het met jou? Ik kom snel de voorraadkast weer leeg eten. Bedankt voor alle groetjes van iedereen. Ik zie jullie snel weer, Laateerrz PS: kunnen jullie m’n telefoon opgeladen meenemen naar schiphol?:)

Luuk: Lieve familie, vrienden en natuurlijk Jackie, ik mag een klein berichtje terugsturen om jullie gerust te stellen. Ik heb nog geen malaria of een krokodillenbeet! Ik zit hier met een supergezellige groep, en het land is prachtig! Oja Jackie, de pondjes vliegen ervan af door al het uitsloven ;-) Beetje bij-bruinen lukt hier ook wel. Ik mis jullie, maar ik zie jullie snel weer! Veel plezier in Nederland iedereen!

Maaike: Wat een prachtig land is Rwanda! Ik geniet van het uitzicht tijdens het tandenpoetsen, GMG’en, wandelen, bouwen en kletsen. Het gaat super goed!

Niels: Voor mij de eerste keer op project, met 3 woorden uitgelegd: Het is top! Iedere keer dat de groetjes worden voorgelezen komt er een lach op de gezichten van iedereen uit de groep. Super tof dat iedereen ook naar mij groetjes stuurt en special thanks to “Poepje en Kalf” en mijn andere gezinsleden natuurlijk ;). Ik hoop weer snel jullie berichten te horen. Liefs, jullie albino.

Lotte: Het gaat heel goed hier! (Nog) niet ziek en het is genieten van alle uitzichten. Bedankt voor alle groetjes, echt leuk om van zoveel mensen iets te horen! Tot over 1,5 week!

Rik: Bedankt voor alle tour-updates! Werd erg gewaardeerd, net als alle andere groetjes natuurlijk. Het gaat allemaal goed hier, super mooi land, aardige mensen en de sfeer is top. We worden erg verwend en ik ben nog helemaal gezond. De groeten en tot later!

Peter: Heel veel groetjes uit een prachtig Rwanda! Wat worden we hier elke dag verrast: door hoe goed we hier verzorgd worden, door hoe snel de bouw gaat, en door hoe de Afrikaanse warmte zich hier niet laat zien. Een bijzondere groet voor Janneke: Jarig vandaag, gefeliciteeeerd! Hoop het snel met je te vieren. Tot volgende week zaterdag!

Irene: Lieve familie en vrienden, bedankt voor de groetjes en steun! Het is hier heel mooi en gezellig. Het eten is westers ingesteld dus dat is wel fijn, alleen het koude (bijna Nederlandse) weer is wat minder (; Het arm-rijk verschil zie je hier wel goed, dat is best heftig af en toe. Hoe is het verder thuis en met de honden? Ik mis jullie wel heel erg! Ik hou van jullie, xx Irene.

Daphne: Hoi! Gaat goed hier, Afrika bevalt goed tot nu toe. Rwanda is heel mooi. Eerste muggenbeten zijn binnen, maar (nog) geen last! De verse thee komt mee naar huis, kunnen jullie alvast van het vooruitzicht genieten. Hopelijk gaat alles goed met iedereen. Kan Noah al zelfstandig lopen? Tot snel! Putterzoetjes: zin in doritos valt mee .

Anniëlle: Lieve allemaal, het gaat hier super! We zitten hier boven op een berg. Het is prachtig! De groep en de lokale mensen zijn geweldig. Ik geniet enorm van al het moois om me heen en kijk er naar uit alle belevenissen met jullie te delen. Nadie, onwijs veel plezier in Ecuador! Geniet ervan! Liefs van mij.

Frank: Hallootjes, het gaat helemaal top hier! Het is echt een super mooi land. Ik geniet ook van de vele groetjes die ik al heb gekregen! En jaja ik heb de diarree-trofee gewonnen Esther, ik mis je en veel plezier nog in Oekraïne! Pa, ma en Anna, nog veel plezier in Italië en alvast een goeie reis naar huis! Ellen, thanks voor de updates over Ajax! Mis jullie uiteraard ook!

Judit: Lief thuisfront, Wouter nog van harte! Ik geniet hier ontzettend van het mooie land en de leuke groep. Pap, mam en broers, tante Dayenne en oom Harry en Caro, heel erg bedankt voor de groetjes onwijs leuk, doet me echt goed, want ik mis jullie wel! Ca, m’n medicijnkoffertje is nog niet open geweest, ben in zeer goede gezondheid nog nergens last van :D. Een hele dikke knuffel en kus van mij ook aan de beestenbende thuis en zie er naar uit jullie weer te zien!

Anouk: heyy thuisfront, het gaat hier prima! Ik heb al een hele hoop leuke dagen achter de rug en ik heb zin in de dagen die nog komen. Ik mis jullie wel een beetje hoor . Is je verjaardag een beetje leuk geweest Martin? Leuk om te horen dat het goed gaat in nl. En succes met de vaat en de planten he, Dirk en Jeroen. Tot zaterdag allemaal, dan zal ik wel ff uitgebreid verslag geven!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.