SL218 | Een droom komt uit

Geplaatst op 8 aug 2018 - 22:46

De regen komt met bakken uit de hemel....Het lijkt Nederland wel!

In een regenstraal is het ideaal om je gezicht te wassen en je haren. Het bouwen gaat gewoon door en de temperatuur is 25 graden........ Ik ben Marjo, medisch leider van SL218. Qua gezondheid gaat het goed met de deelnemers. Vanmorgen heb ik kinderwerk gedaan. Ondanks de regen hadden we een klaslokaal vol donkere kinderen. 125 kinderen in totaal. Ik kan me nu enigszins voorstellen hoe het is om les te geven aan een klas met 95 kinderen. Je hoort de leerkrachten niet klagen, maar een nieuw schoolgebouw bevordert de kwaliteit van onderwijs absoluut. We hebben veel liedjes gezongen....o.a. "Who's the King of the jungle". Wat een enthousiasme, zeg!!! Mooi om Afrikaanse kinderen zo uit volle borst te horen zingen! Mijn droom komt uit. Zingen met donkere kinderen......is een mooie manier om de verbinding met een andere cultuur te maken.

Groetjes Marjo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.