UG119 | De laatste dag in Oeganda

Geplaatst op 12 aug 2019 - 22:13

De grote overdracht en een emotioneel afscheid, vandaag was de laatste dag in Oeganda! En nu weer onderweg naar huis...

Na het grote feest van gisteren was het vanochtend tijd om de klamboe’s naar beneden te halen, op te ruimen en ons voor te bereiden op het grote afscheid. Na een uitgebreide ceremonie met veel speeches, een rondleiding en het officiële lint door knipmoment, was het na de lunch tijd om te gaan. Na wat emotionele afscheid momenten voelde het ook goed om te gaan.

 

Vanmiddag hebben we, ondanks de kou, lekker gezwommen in Lake Victoria! Het weer is hier erg instabiel. Het gaat van zon, naar regen, naar veel wind. Mochten we morgen verkouden aankomen, dan weten jullie hoe dat komt J.

 

Na een lekkere maaltijd in Entebbe, kwamen we mooi op tijd aan bij de luchthaven. Iedereen is netjes door de douane heen gekomen en klaar om lekker te gaan slapen en alvast te dromen over Nederland. Tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.