World Servants op NPO Radio 1

Geplaatst op 29 aug 2017 - 18:59

Afgelopen week stelde Verre Naasten-directeur Klaas Harink in het Nederlands Dagblad de vraag of het wel nuttig zou zijn om op werkvakantie te gaan. Ons antwoord op de opiniepagina van afgelopen zaterdag werd opgepikt door NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Beluister het debat dat volgde tussen Theunis Sjoerd Elzinga en Klaas Harink op nporadio1.nl

Klaas Harink van zendingsorganisatie de Verrre Naasten vindt dat we met projectreizen naar ontwikkelingslanden moeten stoppen. Theunis Sjoerd Elzinga vertelt waarom World Servants juist van harte gelooft in de veranderkracht die daadwerkelijk dienen heeft. Het gesprek start op 48:47.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.