ZA118 | De bouw in Fipungu kan beginnen

Geplaatst op 23 jul 2018 - 12:46

De groep heeft een lange reis achter de rug. Vooral het laatste stukje van deze reis was een hele belevenis voor veel deelnemers..

De groep is gisteren veilig aangekomen in Fipungu. Het laatste stuk van de reis hebben ze op een bijzondere manier afgelegd: namelijk achterin de vrachtwagen. Dit was een hele belevenis voor veel van de deelnemers. De groep is zeer hartelijk ontvangen en verwelkomd (dit is ook te zien in het filmpje die we doorgestuurd hebben gekregen). Iedereen heeft gisteravond de tijd nodig gehad om bij te komen van de reis. Vandaag begint namelijk het echte werk! Ondertussen is het startsein gegeven; de welkomstceremonie is geweest en de veiligheidsinstructies zijn gegeven. Dat kan maar één ding betekenen; De bouw kan beginnen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.