ZA118 | De eerste twee bouwdagen

Geplaatst op 24 jul 2018 - 22:41

Het bouwen is eindelijk begonnen! Samen met de gemeenschap zijn wij hard bezig met het bouwen aan de school. En het kinderwerk is fantastisch van start gegaan.

Gisteren was het ontvangst in het kleine dorpje Fipungu, waarna het bouwen officieel is begonnen. Deze is geopend door een ceremonie waarbij een aantal belangrijke dorpelingen aanwezig waren.

Na een korte instructie van de (assistent) bouwleider ging de groep samen met de gemeenschap aan het werk. Aan het eind van de dag was er al een enorme vordering gemaakt (zie foto). 

Vandaag verliep iets minder soepel doordat een aantal enthousiaste bouwvakkers het werk op de bouw uit handen namen. Omdat de bouw hard gaat zijn we vandaag ook begonnen met de fundering van een lerarenwoning. Vandaag zijn we ook begonnen met het kinderwerkprogramma, waarin de groep opgetogen het verhaal van de verloren zoon uitspeelden. De kinderwerk werd afgesloten met sport en spel waarbij de kinderen op verschillende manieren van lijn naar lijn moesten gaan, zoals kruiwagenlopen, kikkersprongen en koprollend (zie foto). 

Ook hadden we vandaag 2 jarigen. Voor Roelie en Maartje had kok Tito 2 taarten gebakken en we hebben er als groep van genoten. 

Als laatste is er nog het eten. Ongelofelijk hoe wij boffen met onze kok Tito. Gevulde maaltijden met onder andere kip, pasta en aardappelen. Kortom, het is fantastisch!!! 

Groetjes van de hele groep uit Fipungu. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.