ZA118 | Feest in Fipungu

Geplaatst op 7 aug 2018 - 17:17

Aan alles komt een eind. Of eigenlijk ook weer niet, want vandaag was een begin. De bouwplaats is vanaf nu een school en een lerarenwoning, (bijna) klaar om de Zambianen van de toekomst op te leiden. Alexander beschrijft de feestelijke laatste dag in Fipungu. 

Vandaag hebben we de overdracht gehad van de school en de lerarenwoning. 's Morgens was het ballontrappen een hit tijdens het kinderfeest en bij de overdracht waren er veel positieve reacties op het kunstwerk in de hal. Dat hebben we onthuld na heel veel speeches. Na de overdracht hebben we samen met de schoolleiding, het keukenpersoneel en de bouwvakkers gedineerd. Hiermee hebben we ons project afgesloten en zullen we morgenochtend om 4.30u vertrekken richting Lusaka. Na een safari, een overnachting in het guesthouse en het kopen van souvenirs hopen we woensdagmiddag terug te vliegen naar Nederland.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.