ZA118 | Het dak zit erop

Geplaatst op 1 aug 2018 - 21:54

Een mijlpaal op de bouw en een verjaardag. Er is veel te vieren in Fipungu!

Na een leuk weekend ging maandag de wekker weer om kwart over 6. Ditmaal een gezang vanuit de jongenskamer: onze hoofdleider Alexander is 37 jaar geworden! Na een ontbijt met ballonnen en slingers gingen we gezamenlijk de bouw op.

In de middag was het erg rustig op de bouw. Er was uiteraard weer een enthousiaste groep die het kinderwerk verzorgde. Ook ging de helft van de groep weg voor een cultuuruitje naar Miloso. Er werd een kliniek en een school bezocht die door eerdere servants neergezet zijn. Bij terugkomst in Fipungu bleek dat de "thuis" blijvers niet stilgezeten hadden. Alle dakspanten zaten op het dak!

Dinsdag zat iedereen weer met een goed humeur aan de ochtendpap. Tevens ook gezonde spanning, want vandaag moest het gebeuren: het dak erop! Tijdens het leggen van het dak was het kinderwerk bezig. De kids zongen zo hard dat het, door ons in elkaar gezette Bemba's liedje, op de bouw zelfs hoorbaar was. Aan het einde van de ochtend zijn er 12 personen gaan helpen op de boerderij. Hier werkten zij zich in het zweet door water te putten uit een 9 meter diepe put en ze hebben met bamboestokken de maïs van de kolf geslagen. Een geslaagde dag!

Vandaag was voor velen een spannende, emotionele en indrukwekkende dag. Er stond namelijk rijst met kip op het menu. Ditmaal werd de kip niet geslacht door onze chefkok Tito, maar mochten een aantal bikkels uit de groep dit klusje klaren. Daarnaast werd er gedanst, gezongen en vooral gelachen met de lokale bevolking. Ook ging life skills vandaag van start met als thema: you're special. Tussen al deze bijzondere ervaringen door werd er, mede door een wederom supersamenwerking in de brandende zon, een begin gemaakt met het stucen van de klaslokalen.

Alexander en Daniël zijn vandaag naar Mkushi geweest en hebben 37 pagina's met groetjes uitgeprint. Deze worden vanavond geknipt en morgen uitgedeeld tijdens de GMG. Wij als groep waarderen dit enorm en willen jullie via deze weg bedanken!

Tot snel,
Groetjes uit Fipungu

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.