ZA122 | Home, sweet home!

Geplaatst op 20 aug 2022 - 17:30

Na (nóg) een lange busrit,  deze keer van Brussel naar Ten Boer,  stond de groep een warm welkom te wachten.....

De groep is binnen! Veel ophalers stonden klaar met spandoeken, bloemen en ballonnen. Voor alle deelnemers was er bakje vers fruit; daar hadden de deelnemers veel zin in!
Iedereen staat nog gezellig bij de kerk (ophaalplaats) na te kletsen! Ten Boer is na drie weken weer compleet en verrijkt met een groep jonge mensen die hebben gebouwd aan verandering!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.