ZW118 | Op weg naar onrustig Zimbabwe

Geplaatst op 2 aug 2018 - 15:35

De Zimbabwe-groep is op weg naar hun projectland, dat op het moment in het nieuws is vanwege de onrust daar. Zonet heeft de hoofdleider hen ingelicht over een aantal aanpassingen in het reisschema, vanwege de situatie in de hoofdstad Harare. 

De groep rijdt nu per bus naar Düsseldorf en vliegt daarvandaan als gepland via Dubai naar de internationale luchthaven van Zimbabwe, net buiten Harare. De groep blijft dan een nacht op het vliegveld en overnacht niet in Harare, zoals de bedoeling was. De binnenlandse reis naar Bulawayo gaat niet per bus, maar per vliegtuig. Het is gisteravond gelukt om voldoende tickets te krijgen voor de ochtendvlucht om 8.55 uur. Zo ontwijkt de groep de protesten in Harare. 

In en rond Bulawayo is het rustig. De groep verblijft en werkt een flink eind buiten Bulawayo. Vanzelfsprekend houden we in overleg met de partnerorganisatie en autoriteiten de situatie nauwlettend in de gaten en volgen we adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken op. De groep zal via volg.ws/zw118 van zich laten horen bij aankomst en vertrek vanaf het vliegveld. 

De binnenlandse vlucht van de groep levert een flinke kostenpost op. World Servants draagt deze kosten vanuit reserves, een gift voor dit project is hartelijk welkom. 

Doneer hier

 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.