ZW217 | Een bewogen afscheidsfoto

Geplaatst op 24 aug 2017 - 17:22

'Gas Harry', klonk het vaak onderweg in Zimbabwe. Hopelijk luistert de piloot ook naar de naam Harry, dan is de groep morgen vlot thuis!

Gas Harry. We zijn ingecheckt in Harare en het vliegtuig van Emirates staat voor onze neus. Daarvoor afscheid genomen van Sheunesu en Susan. Zij zijn samen directeur van YfC Zimbabwe en hebben erg veel gedaan om het project tot een succes te maken. Als we aan boord zijn is het 'gas Harry' op naar Dubai en daarna naar Amsterdam.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.